RIŽA OD CVJETAČE S PILETINOM I POVRĆEM

Dugo već želim isprobati ovo jelo, i mogu samo reći – žao mi je da nisam probala prije. Otkrila sam jedno od svojih novih omiljenih jela – Iznenadilo me koliko je zapravo jednostavno i brzo gotovo, a okus je i bolji od očekivanog. Mislim da bi se svidjelo čak i neljubiteljima cvjetače jer se onaj klasični jaki okus cvjetače u ovom jelu uopće ne osjeti. Neću lagati da cvjetača može zamijeniti pravu rižu, ovo se jelo zove ovako jer se cvjetača usitni da zrnca veličine riže. I okus i tekstura su sasvim drugačiji i baš zanimljivi. Lagano je, no opet će se najesti i najgladniji, vjeruj mi.

Nisam koristila ničiji recept, nego, kao i uvijek, samo sam proučila način pripreme u grubo, a sastojke sam onda prilagodila sebi i onome što imam u frižideru. Ovako je meni ispalo, a tebi preporučam obavezno dati šansu ovom jelu i iskoristiti u ovoj kombinaciji tebi omiljene namirnice.

Sastojci (za 2 osobe)

1 manja glavica cvjetače

200 g pilećih prsa

obično maslinovo ili kokosovo ulje

1 luk

1 češanj čenjaka

1 crvena paprika

cherry rajčice

sol, papar, svježi peršin

Priprema

Cvjetaču očisti od listova, odstrani onaj tvrdi dio u sredini, operi ju i natrgaj ili nareži na cvjetiće. Cvjetiće ubaci u sjeckalicu za povrće ili mikser za usitnjavanje povrća i usitni ju do sitnih zrnaca veličine riže. Pazi da ju ne usitniš previše jer bi smjesa onda mogla biti prekašasta.

Pileća prsa nareži na kockice i ispeci na malo ulja. Makni iz tave i ostavi sa strane. U istu tavu dodaj još malo ulja pa pirjaj kratko sitno nascjeckani luk, zatim dodaj i usitnjeni češnjak te papriku narezanu na kockice. Nakon 2 minute ubaci i rižu od cvjetače. Posoli, popapri i miješaj konstantno neke 3-4 minute, zatim ubaci i svježi sitno nasjeckani peršin i vrati piletinu u tavu. Miješaj sve još jednu minutu. Na vrh posloži i cherry rajčice i posluži odmah!

Dobar tek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s